Bilarna i Fast and the Furious filmerna

Klassiker

The Fast & Furious är häftiga filmer om illegal street racing som sker runt om i amerika. Filmen klassas till kategorin action filmer. Totalt sju filmer har spelats in. Alla filmerna bygger på samma berättelse. Det ingår snabba och häftiga bilar som inte vem som helst har råd med. Det är fart i filmerna med många snygga killar och tjejer. Filmerna har ett skimmer av flärd och lyx omkring sig och mycket illegala pengar som står på spel. Till grund för filmen finns den populära driftingen som startade i bergen i Japan. Där kördes race med två bilförare nedför bergen. Ryktet spreds sig och motorintresserat folk tog sig uppför berget för att beskåda de modiga förarna. Polisen fick till slut vetskap om de illegala tävlingarna och satte stopp eftersom de ansåg att det var fara för allmänheten.

Bilarna


Det är många häftiga bilar som florerar och många har blivit klassiker och drömmar för många som har bilsport och framför allt snabba bilar som hobby eller intresse. Toyota Supra är en av de många bilar som florerar i filmerna och har hamnat på listan över häftiga bilar. Det ska helst ha klara uppsendeväckande färger. Andra häftiga bilar som syns i filmerna är Ferrari F355 som faktiskt blir frånåkt av just Toyotan. Vi kan nog inte tänka oss hur mycket pengar filmen blivit sponsrad med från dessa tillverkare med tanke på att Ferrarin i normala fall borde kört ifrån Toyotan. I filmen körs det en del äldre bilar också, vad sägs om Dodge Charger som återkommer i några av filmerna. En gammal god klassiker som funnits i med i många pojkdrömmar. Nissan skyline GT-R gjorde sig även känd via dessa filmer som en av de häftigaste muskelbilarna.


Nya trender


Filmerna skapade nya trender bland motorfolket. Det neonljus som fanns under en Mitsubishi Eclipse blev genast populärt. Det såg rätt fräckt ut när den susade fram längs vägarna med neonet skinande och speglande mot vägytan. Det blev snabbt populärt och installerades bland många motorfantaster. Det är tyvärr inte lagligt att montera det på svenska bilar som körs i trafik. Det råder lite delade meningar om man får ha neonljuset eller inte. För var och en som vill montera neonljus bör man läsa lagen noga. En del säger nämligen att man får använda neonljus under bilen så länge den står stilla.

Fler bilar

För att nämna några fler bilar som kördes i filmerna så fanns Acura NSX och Honda S200 med. Hondan har en av de mest betydande rollerna i filmen när den vinner på att ha en tidsinställd lustgas som går igång i rätt ögonblick. Toyota Supran var kanske ändå den som hade allra mest betydelse, i alla fall i första filmen där den fick nytt liv i Toretto garaget. Mazda RX-7 som syns med i filmen är en lite äldre bil, men den visar ändå klart och tydligt att den hänger med i loppen med sin dubbelturbo och med en något slimmad kaross där man plockat bort minst 50 procent av vikten från originalet. En äldre Ford Mustang är en av de mer välkända bilarna, trots sin ålder hänger den på i gatloppen efter att den fått sig en genomgång i motorn. De flesta bilarna är noga trimmade med de absolut bästa på marknaden och det visar sig att det är lönsamt att hålla i dessa illegala gatlopp som görs upp på nätterna. Ford GT40 är en av de mest sällsynta bilarna i filmerna. Den har en mycket begränsad tillverkning. Den var under en tid en bil som var dominant på biltävlingar som till exempel Le Mans 24 timmars lopp där den vann fyra gånger i rad.