Världens snabbaste bilar

Vi tänkte ta upp lite om världens snabbaste bilar. Det är snabba, dyra och populära bilar för de som har en stor börs att ta ur. De är oftast väldigt estetiska för ögat med vackra utstickande färger som fångar uppmärksamheten från allmänheten. Det är bilar som oftast är handgjorda och inte finns i sånga modeller, vilket kan förklaras av priset. De finns oftast inte heller i så många exemplar.


Bugatti


Bugattin är i grunden en fransk bil och för de riktigt motorfrälsta så vet man att de flesta av bilmärket bar färgen blå och naturligtvis det välkända märket på kylaren. Efter år av oroligheter i världen såldes bilmärket och blev italienskt, men oturen förföljde dem och det blev en rejäl lågkonjunktur som gjorde att fabriken såldes igen. Den här gången till volkswagen. Tyskarna valde att flytta tillbaka tillverkningen till den ort där allt startades i Frankrike.

Bugatti Veyron


Bugatti Veyron tillhör det absoluta toppskiktet av exklusiva sportbilar. Den är otroligt dyr att äga och det är inte konstigt med tanke på hur den är uppbyggd. Den lycklige ägaren som har råd att köra en kan även beställa sin instrument utsmyckade med diamanter. Den är utrustad med mätare som visar hästkrafterna som används när du kör. Förutom det så tillkommer en speciell toppfarstnyckel som måste användas om man är villig att trampa lite extra på gasen över 375 km/h. När nyckeln sitter i ändras bland annat markfrigången på bilen.

Porsche 918 spyder

Är en ganska ovanlig bil, förutom att den är en hybrid bil så tillverkades den bara under två år. Det var redan förutbestämt att den skulle tillverkas under en begränsad tid till ett antal av just 918 st. Bilen är väldigt liten och har en V8. Den är ruskigt snabb även medan du kör enbart på elen.

Koenigsegg One:1

Är en bil som är väldigt ovanlig, den är vacker och har en svensktillverkad motor. Namnet på bilen hänvisar till förhållandet mellan vikten och effekten . Den totala maxeffekten i hästkrafter är detsamma som bilens vikt, 1360.

Nissan GT-R

Nissan GTR är en budgetbil för de som vill köra en snygg, snabb och häftig bil. Den har nästan 500 hästkrafter och är fyrhjulsdriven. Inför 2017 kommer nog en av de största förändringarna som bilen gjort. Den mesta av förändringen består av en ombearbetad front till formen av ett V. Förutom det har ett betydligt större luftintag satts in och ljusen har fått flytta upp en aning.

MacLaren P1


MacLaren tillverkas i Storbritanien med en V8 motor men har även en elmotor som effekthöjare. För att aktivera elmotorn trycker man på en knapp som sitter i ratten. MacLaren är en modern sportbil som tänker på miljön och har en rekordlågt utsläpp vid blandad körning för att vara sportbil.

Hennessey Venom GT


Är ett amerikanskt märke. Bilen är otroligt snygg och fräck och snabb plus att den inte är allt för dyr. Trots det räknas den till de mest exklusiva bilarna för de som älskar fart. Bilen andas flärd och lyx och har en gång rankats som världens snabbast bil.